act psykolog

act psykolog

Hey, Rikke här.

Trevligt att träffa dig

Drömmar du om att lära de effektiva, evidensbaserade och handgripliga strategier som skapar häftiga och variga förändringar för dina kunder och för dig?

Då har du kommit till den rätta person.

Rikke Kjelgaard - psykolog och föredragshållare

Jag har i mer än 15 år hjälpt tusentals behandlare både in- och utrikes med att bli jätteduktiga på Acceptance and Commitment Therapy. 

Och med att förändra sina egna liv med ACT.

Jag är chief rock’n’roller i mitt eget företag, psykolog, författare, föredragshållare och internationalt godkänd ACT trainer. 

Jag lär dig allt om ACT, helt enkelt.

Är du redo att skapa förändring?

Föreställ dig att du kan en metod som bara fungerar. En metod som gör något för dem du hjälper. En metod som dessutom är meningsfull för dig helt in i ditt hjärta. En metod som blir mycket mer än en metod: som bliver ett sätt att vara i världen. Det är vad ACT kan och gör för behandlare och för de människor som vi hjälper.

Min handen-på-hjärtat mission är att lära passionerade behandlare som dig att bli superduktiga på ACT. Att känna sig säkra på sina strategier, att använda både huvudet, händerna och hjärtat av ACT i sina samtal samt vara djupt autentiska som människor och som behandlare.

ACT kan förändra livet för dem du hjälper. Och för dig.

Mina kärnvärderingar

Din utveckling är min passion

Jag är din största cheerleader

Jag är utbildat psykolog och har många års erfarenhet med att undervisa, coacha, behandla, förmedla, implementera och handleda i ACT, och jag är en frekvent föredragshållare på den svenska och den internationella scenen. Jag har implementerad ACT i många olika settings, och jag är van att arbeta med allt från nybörjare till hardcore specialister.

Och jag vet att också du kan bli kanonduktig på ACT.

Rikke Kjelgaard

17

Års erfarenhet med att undervisa i ACT metoden.

10000+

Samtalsledare som jag har hjälpt med att skapa samtal som förändrar.

500+

Kurser, föredrag och workshops i Sverige och i världen.

låt oss prata om dig

Är du den som hjälper andra?

Får jag gissa att du hamnat här för att du önskar förfina dina tekniker och bli bättre i rollen som behandlare? Du brinner för att göra en skillnad i världen och dina klienter betyder mycket för dig. Du vill gärna lära metoden som ger dig möjlighet att uppnå stora och meningsfulla resultat på kort tid. Och du drömmar om att få några handgripliga, evidensbaserade, konkreta redskap som du kan omsätta direkt.

Jag är den som hjälper dig

Jag lär dig ACT, helt enkelt.

Jag älskar ACT metoden och den härliga förändring som den kan skapa för människor. Och jag brinner innerligen för att visa dig, hur även du kan få succes med dina samtal. Och vara autentisk hela vägen.

Jag har hållit i över 400 workshops i ACT (jag har slutat räkna!), och jag har nöjet att kontinuerligt delta i kurser och konferenser där jag själv lär nytt. Jag är mycket noga med att göra min undervisning begriplig, till tider humoristisk, ofta sårbar samt alltid användbar. Så att du lär dig ACT, helt enkelt. 

Jag är den mycket (!) stolta författare till den första svenska kursbok om ACT: Samtal som förändrar – en guide till ACT i praktiken.

I 2020 utnämndes jag till Fellow of The Association for Contextual Behavioral Science. Det innebär helt enkelt att man får ett erkännande för sina akademiska och mänskliga bidrag till både vetenskap och praxis i lindrandet av lidande i världen. Det är det mest ärofulla priset och största erkännande jag någonsin har tagit emot. 

#jagfällerstoltenlitentår

Russ Harris
5/5

Rikke is a powerhouse in the Acceptance and Commitment Therapy community

An excellent therapist and trainer, she has mastered the art of giving practical, engaging, fun, life-changing workshops. Whether you want to learn ACT from scratch, or take your skills to the next level, you’ve come to the right person.

dr. russ harris

Mellan dig & mig

Vill du med helt in bakom kulissen?

Kom gärna innanför

behind the scenes

Fun (or not so fun) facts om mig:

Jag reste runt i världen i 5 år innan jag gick min psykologutbildning.

Jag har bland annat bott på Maldiverna och er certifierat hajdykare och certifierat räddningsdykare.

Jag älskar koncerter, musicals och teater och spelar musik h-e-l-a   t-i-d-e-n. Jag sjunger gärna med när det är passande (eller åtminstone nästantill passande). Fråga mina barn.

Rikke Kjelgaard

Jag har stått på en scen i 75 minuter med en klänning som hade fastnat där bak. Min rumpa syntes sålunda hela tiden.

I 2018 vandrade jag i Himalaya tillsammans med min då 71-åriga (supercoola!) mamma. Jag har efterföljande samlat in och donerat pengar nog för att bygga och finansiera en skola i Nepal.

Jag är född och uppväxt i Hundested i Danmark och har bott i Sverige i över 20 år. En svensk man stal mitt hjärta. Jag pendlar ofta över Öresundsbron.

Om jag fick välja en låt som ska spela varje gång jag klivar in i en lokal så skulle det vara “We will rock you”.

För att ge dig den bästa upplevelse av hemsidan här används cookies. Genom att fortsätta godkänner du detta.  Lär dig mer